Aktivno in kulturno poletje v Kranju

header visit kranjKlemen Slakonja_340x191

Poletno dogajanje

S koncertom Klemena Slakonje in All Star Orchestra pod vodstvom maestra Lojzeta Kranjčana se zaključujejo Glasbeni večeri pod grajsko lipo, ki so tudi letos gostili vrhunske glasbenike. V Kavka bar vas avgusta vabijo Legino (16. 8.) in Primož Turk & Skrajneži (30. 8.), v KluBar pa Ajd Čao (11. 8.), LAB Doctors & Damir Hoffman (17. 8.), Renata Mohorič (I.C.E.)(18. 8.) in Josephine (25. 8.). Na Vovkovem vrtu se bodo pod zvezdami zvrteli še filmi Stalinova smrt (9.8.), Foxtrot (16.8.), Popolni tujci (23.8.), Projekt Florida (30.8.) ter Kranj, mesto na skali (6.9.). V Layerjevi hiši pa ne zamudite zaključka prvega festivala sodobnega Kolaža (14.8.).

 

VEČ

ppn_340x191

Poletje s Prešernovimi nagrajenci

V Galeriji Prešernovih nagrajencev bo 7. avgusta ob 19. uri predavanje Marka Pogačnika, Peti evangelij Jezusa iz Nazareta in slovenski staroselci. Jezus (onkraj kasnejših cerkvenih dogem) je učil prvinski odnos do življenja, kakršnega so živeli staroverci na obeh bregovih Soče. Do 29. avgusta bo na ogled še razstava Tretja umetnost Marka Pogačnika, ki se bo zaključila s pogovornim večerom. 24. avgusta ob 19. uri ne zamudite tudi pogovora z Borisom Gabrščikom in Milanom Pajkom, dveh največjih imen aktualne slovenske umetniške fotografije. Vljudno vabljeni!

 

VEČ

aktivni oddih_340x191

Aktivni oddih

Če niste na dopustu, pa bi se radi počutili tako, smo vam na naši spletni strani zbrali številne ideje za izlete in aktivno preživljanje prostega časa. Od naravnih in umetnih kopališč, učnih sprehajalnih poti, pohodnih poti, številnih kolesarskih izletov in drugih aktivnosti. Kotičkov za poletne aktivnosti v Kranju je na pretek. Želimo vam prijetno raziskovanje!

 

VEČ

jazz kamp kranj_340x191

Jazz Kamp Kranj

V Kranju se bo od 17. do 26. avgusta odvrtel že 15. Jazz Kamp Kranj. V okviru festivala se bodo odvijale glasbene delavnice, vinske degustacije Vinski scenosled, KrJazz kuhna, fotografska ulična razstava preteklih Jazz Kampov ter seveda džez. Jazz Kamp Kranj je razlog zakaj Kranjčani konec avgusta ne odhajamo na počitnice, temveč uživamo ob zvokih svežih in uveljavljenih džezovskih glasbenikov. Organizatorji napovedujejo pester festivalski program, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

 

VEČ

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.