9. ISTRSKI KARNEVAL V PIRANU IN PORTOROŽU

 

Letos so se na 7. Portoroško pustno povorko, ki bo v nedeljo, 26.2., prijavili 3 etnografske skupine, 4 pustne skupine in 6 pustnih vozov; udeležencev je skoraj 500, kar je dobrih 60 več kot lani. 7. Portoroška pustna povorka bo štartala v Luciji pred marino ob 13. uri. Do cilja na Trgu Prekomorskih brigad, kjer bomo razglasili zmagovalno pustno skupino in pustni voz, bo povorka prispela približno ob 15. uri; tu bo od 13. ure dalje za glasbeno popestritev skrbela skupina Nočni skok. Povorka ima na trasi dve predstavitveni točki, ena je pod hotelom Metropol, druga pred pokrito tržnico Tivoli. Na prvi predstavitveni točki bosta delo opravljali obe komisiji, strokovna in ocenjevalna. Ocenjevalno komisijo sestavljajo predstavniki posameznih vozov in skupin, k sodelovanju v strokovno komisijo pa smo tudi letos povabili likovnike, kustose, predstavnike turističnega sektorja in še nekatere druge posameznike. Sponzorji, ki so prispevali nagrade: Gasspar, Hoteli Bernardin d.d., Agraria Koper in Soline – Pridelava soli d.o.o.. Spremenjen prometni režim: Med 13. in 16. uro bo na celotni trasi med Lucijo in Portorožem moten promet za vsa vozila zaradi začasne zapore cestišča. Med 13. in 18.uro pa bo popolna zapora prometa v smeri iz Pirana proti Luciji na odseku med objektom Vila Marija in GH Portorož. Obvoz bo za vsa vozila preko Belega Križa.
Program pustne sobote, 25. 2., v Piranu in Portorožu:

Otroško pustno rajanje v avli Avditorija Portorož bo v soboto ob 11. uri s Primožem Fortejem – Guštom. Maškare se bodo lahko po zabavi in plesu posladkale s krofi.
Tradicionalni, letos že 15. Veliki pustni ples, na temo cirkusa, bo v soboto zvečer od 20. ure dalje v Gledališču Tartini Piran. Nastopili bodo Blue Angel Gang in DJ Adriano Roj z gosti folklorno skupino v maskah iz Miljskega karnevala »Folclore Serenade«. Prireditelj plesa je Skupnost Italijanov G. Tartini Piran. Najlepše maske bodo tudi nagradili. Vstopnine na obe prireditvi ne bo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.