Kulinarika je raznovrstna in vina…

0
323

Kulinarika je raznovrstna in vina…

Slovenska kuhinja je zelo raznolika. To se ne ujema s splošnim mnenjem, da je enolična. Res pa je, da pod nazivom slovenska kuhinja marsikdo misli le na žgance, kislo zelje, kranjske klobase, krvavice in potico. Slovenska kuhinja je mnogo, mnogo več in se po raznolikosti lahko primerja s kuhinjami velikih dežel. To dejstvo naša kulinarična ponudba vse premalo upošteva. Zato propagiranje slovenske kuhinje (npr. dnevi slovenske kuhinje) nima takega odziva, kot bi ga “zaslužila”. Več…(kulinarika.net)

Želimo, da nam posredujete recepte starih babic in gostilne, kjer se da še poudarek tudi na staro kuhinjo.

Nekaj smo jih poiskali na http://www.slovenijanadlani.si/

  • Fižolova mineštra
  • Frika
  • Fritaje
  • Frtalje
  • Fuje
  • Šmorn
  • Fuži
  • Goriška gubanca
  • Goriške pečenice v vinu
  • Goriški golaž s polento
  • Goriški radič
  • Govnač
  • Grenadirmarš
  • Haloška gibanica
  • Hubanca
  • Idrijski žlikrofi
  • Istrska jota
  • Jurjeva kapa
  • Vrzotovka
  • Prešernove fige
  • Figov hlebček

Znano je tudi, da so naši kuharji v samem vrhu svetovnega kuhanja. Tudi vinarji so se začeli prebijati na zelo zahtevna tržišča. Vse to pa nam je na dosegu rok in nog. Obiščite kmetije, kmečke turizme in kmečke gostilne.  Vse se vam bo pred vami prikazalo v zelo kratkem času.  In vam želimo dober tek…

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here