2018 Aztorin Slovenian FIM Speedway GP, Sobota, 08. September / 19.00

Sobota, 08. September / 19.00 / 2018 SLOVENIAN FIM SPEEDWAY GRAND PRIX – VELIKA NAGRADA SLOVENIJE

Predstavitev dirke za Veliko nagrado Slovenije

V Krškem, zibelki speedwaya, že od leta 1957 prirejamo speedway dirke državnega, mednarodnega in svetovnega razreda. Osmega septembra 2018 bomo že trinajstič organizirali dirko za svetovno prvenstvo, Veliko nagrado Slovenije v speedwayu – Speedway Grand Prix 2018.

Že sama pridobitev izvedbe te elitne prireditve je za državo izredna čast in izraz zaupanja. Izbrani so namreč le najboljši organizatorji in le najlepši stadioni na svetu (Cardiff, Copenhagen, Praga, Stockholm, Gorzow … in Krško). Pred nekaj leti se je speedway karavana Grand Prix organizatorjev preselila tudi na Novo Zelandijo in Avstralijo, ki je tudi domovina tega atraktivnega športa. Skandinavske države, Velika Britanija in Poljska so organizatorke, kjer je speedway na vrhu priljubljenosti med avto-moto športi. Gosti, ki se udeležijo teh prireditev segajo v sam državni političen vrh, med cenjenimi obiskovalci pa najdemo tudi člane kraljevih družin. Tudi v Sloveniji se lahko pohvalimo z eminentnimi gosti skozi leta organizacije Velike nagarade Slovenije. Prva dirka za Veliko nagrado Slovenije je bila v Krškem leta 2002 in častni pokrovitelj le-te je bil gospod Milan Kučan. Obiskali pa so nas tudi različni ministri, predvsem za gospodarstvo, kulturo in šport, predsedniki slovenskih političnih strank kot tudi ambsadorji držav, ki sodelujejo v Grand Prix karavani ter mnogi drugi.

Cilj društva, 10 000 obiskovalcev na dirki za veliko nagrado Slovenije je bil dosežen v letih 2013 in 2015, seveda pa želimo v letu 2018 to število še povečati, saj gre za izjemno napeto tekmovanje. Tudi letos je v karavani Speedway Grand Prix priznan slovenski voznik Matej Žagar, ki je v preteklih sezonah dosegal izjemne dosežke in bil peti najboljši voznik sveta.

Zanimanje Slovencev se je za ta atraktivni šport v zadnjih letih močno povečalo, ravno tako tudi zanimanje tujcev za Slovenijo kot turistično destinacijo v času dirke, saj ta čas beležimo zapolnjene lokalne turistične kapacitete. Poleg dobre organizacije je namreč naš cilj čim večja promocija lokalnega okolja in države.

Naj omenimo še, da je organizacija tega velikega projekta zelo zahtevna, saj mora biti v skladu z vsemi mednarodnimi standardi in zahtevami. Obvezno je sodelovanje vseh sodelujočih na več področjih, kot so na primer marketing, tehnična izvedba dirke, tv prenosi, gostinstvo in tudi pomoč ter sodelovanje s strani gospodarskih družb. Pri organizaciji se velika pozornost nameni predstavitvi sponzorjev in oglaševalcev, ki so posebno poglavje same organizacije prireditve, ki jo po strogih oglaševalskih pravilih vodi lastnik licence serije Grand Prix, BSI Speedway LTD London, kar pomeni ekskluzivnost na evropski ravni. S sodelovanjem si sponzor zagotovi udeležbo na posebnem VIP prostoru, ki omogoča druženje s poslovnimi partnerji in omogoča ogled dirke iz atraktivnejše lokacije.

V tujini najdemo med obiskovalci predsednike držav predvsem na Poljskem, ki je speedway velesila v Evropi. Reden gost Copenhagena je princ Joachim, Cardiff je obiskal g. Blair in guverner Walesa, g. Morgan. V Pragi vsako leto najdemo številne člane češke vlade. Seznam pomembnih ljudi, ki redno obiskujejo Grand Prix prireditve, je neskončen. Pa vendar je potrebno povedati, da vsi ti gostje resnično uživajo v speedwayu samem, v tem atraktivnem in nevarnem ter hkrati elitnem in posebnem moto športu, ki v Posavju domuje krepko čez pol stoletja.

Mi v društvu, se odgovornosti za odlično organizacijo prireditve zavedamo in vsakič znova poskušamo v samo dirko vnesti vse naše dolgoletne izkušnje in predstaviti svetu Slovenijo na čisto naš, poseben način z odličnostjo v tehnični izpeljavi same dirke in z gostoljubljem, ki nas je poneslo daleč čez meje naše države.

Press akreditacije

Prosimo Vas, da akreditacijske zahtevke pošljete na speedwaygp.com/SGP Accreditaion, ko bodo objavili akreditacijski obrazec za SGP dirko v Sloveniji, a najkasneje 7 dni pred dirko.

Dodatne informacije glede akreditacij, predprodaje vstopnic in drugega, dobite na AMD Krško: amd.krsko@siol.net ali na telefonski številki 07 4925 302

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.