15. junij 2019 Živa dvorišča Preddogodek Festivala Lent

15. junij 2019

Živa dvorišča

Preddogodek Festivala Lent

Sobotno dopoldne boste lahko svoj umetniški izraz poiskali na steklarski delavnici z Zalo, tisti, ki vas zanimajo medsosedski odnosi pa ste vabljeni na debato o sobivanju. Popoldne bo obarvano nekoliko bolj plesno in raziskovalno, ko boste mestno jedro doživeli skozi naše čute z Rajzefirbčnim sprehodom. Zvečer pa bomo spoznali dva dokumentarna filma mlajšega predstavnika mariborske filmske scene.

Izpostavljamo

Steklarska delavnica 

V svet oblikovanja stekla nas bo popeljala Zala Zagoršek, dipl. oblik. unik., ki sodi med najobetavnejše mlade oblikovalce stekla na svetu, zato se boste pod njenim vodstvom zagotovo naučili veliko novega. Steklo na delavnici se bo oblikovalo na plamenu, talili in preoblikovali boste borosilikatne steklene paličice ter jih umeščali v obstoječe steklene objekte, v njih pa dodali vir svetlobe in s tem ustvarjali igro med svetlobo in senco.

Kap – dražba v obliki plesne predstave

Tina Dobaj, Urban Kmet in Samo Pečar bodo na dražbo pripeljali plesno predstavo Kapital, ki so jo skupaj z Andrejem Hajdinjakom in Majo Rijavec ustvarili pred desetimi leti. Na dražbi bodo “remiksali” elemente predstave, da ustvarijo novo plesno predstavo Kap, ki bo podlaga dražbi.

Vabljeni, da prinesete svoje bitje, predmete, pojme, gibe, odnose, ki so se nabirala okoli vas zadnjih deset let in ki bi jih z veseljem izmenjali na dražbi, ki bo potekala v obliki plesne predstave.

Valuto dražbe bomo določili na sami dražbi, vi samo prinesite sebe in nekaj, kar boste dali na dražbo. Izkupiček dražbe bomo namenili novim predstavam, novim odnosom in boljšemu življenju.

SOBOTA, 15. 6. 2019

10:00 – Rajzefirbčni sprehod: Multisenzorični sprehod (Gosposka ulica 28)
11:00 – Družbeni dogovor o sobivanju (Glavni trg 7 – Pokrajinski arhiv)
17:00 – Steklarska delavnica (Gosposka ulica 28)
18:00 – Kap – (Vetrinjski dvor)
21:00 – Gibljive slike: Franček in Otilija, Konec (Ulica heroja Tomšiča 5 – Muzej narodne osvoboditve Maribor)

Vsi dogodki so del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in so preddogodki Festivala Lent 2019. Več o celotnem programu Festivala Lent najdete na povezavi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.